صفحه اصلي انجمن سايتثبت نامآرشيو نقشه سايتطراح قالب تماس با ما
تبلیغات
عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آمار سايت

رمز عبور را فراموش کردم ؟
آمار مطالب
کل مطالب : 282
کل نظرات : 0
اعضاي سايت : 0

وضيعت آنلاين
افراد آنلاين : 1 نفر

آمار بازديد
بازديد امروز : 11 نفر
بارديد ديروز : 13 نفر
ای پی های امروز: 8 نفر
ای پی های ديروز : 11 نفر
بازديد هفته : 164 نفر
بازديد ماه : 24 نفر
بازديد سال : 11,141 نفر
بازديد کلي : 43,323 نفر
پيوندهاي روزانه
امکانات
تبلیغات
موضوع : دعاوی حقوقی ,دعاوی کیفری ,

ممنوع الخروج بودن به چه معنا می باشد؟

گاهی می شنوید که می گویند فردی بلیط هواپیمای خود را نیز خریداری کرده است و تا فرودگاه نیز رفته است اما به دلایل حقوقی اجازه سوار شدن به هواپیما را به او ندادند و ممنوع الخروج است . شاید برای برخی از افراد سوال شود که ممنوع الخروجی به چه معنا می باشد .

در جواب این سوال از دیدگاه یک وکیل پایه یک دادگستری می توان گفت که، حق مسلم هر شخصی است که هر زمان که می خواهد بتواند از مرز های زمینی، دریایی و یا هوایی از کشور مبدا خارج شود .

اما در برخی مواقع به دلایل گوناگون که به بررسی آن در ادامه خواهیم پرداخت، اجازه خروج از کشور برای آن فرد سلب می شود تا به موارد حقوقی پیش آمده رسیدگی شود و آن فرد برای رسیدگی در دسترس باشد .

طبق قوانین کشور چه کسانی ممنوع الخروج هستند ؟

طبق صحبت های صورت گرفته توسط وکیل پایه یک دادگستری و با استناد به قوانین آیین دادرسی کیفری می توان ممنوع الخروجی افرادی که تحت تعقیب قرار دارند را با استناد به ماده 188 و بند “ث” ماده 247 و مواد 248، 292 و 509 مورد درخواست قرار داد . اما قوانین دیگری که سبب ممنوع الخروجی افراد می شود عبارتند از:

  1. محکومان کیفری که دوران محکومیت خود را به اتمام نرسانده اند و یا متواری هستند .
  2. افرادی که ماده 117 قانون گذرنامه مصوب 1351 شامل حال شان می شود .
  3. بدهکاران بانکی مشمول لایحه قانون ممنوع الخروجی بدهکاران بانکی مصوب 1359 .
  4. بانوانی که رضایت همسر خود را برای خروج از کشور ندارند .
  5. افرادی که در خارج از مرز های جمهوری اسلامی ایران به دلیل تکدی ، سرقت ، کلاهبرداری و دیگر عناوین دارای سوء شهرت باشند .
  6. بدهکاران مالیاتی که بدهی آنان به طور قطعی برای دادگاه ثابت شده است .
  7. افرادی که نیاز است تا گذرنامه شان توسط افرادی دیگر همچون شوهر، پدر و …. اخذ شود .

قوانین کیفری ممنوع الخروجی

نکته ی مهمی که درباره ممنوع الخروجی افراد از کشور ایران وجود دارد این است که طبق قوانین کیفری کشور، دستور یا قرار عدم خروج برخی افراد از کشور می تواند منجر به ممنوع الخروجی شخص شود .

البته طبق گفته وکیل پایه یک دادگستری موارد دیگری نیز وجود دارد که سبب ممنوع الخروجی فرد از کشور می شود . از جمله این موارد، قوانین کیفری در رابطه با مهریه همسر می باشد .

بر طبق این قوانین اگر شوهر یک زن مهریه را به طور کامل پرداخت نکرده باشد و اموال منقول و یا غیر منقولی را به نام خویش داشته باشد و آنان را به نهاد های مربوطه معرفی نکرده باشد تا به عنوان مهریه به همسر اون اعطا شود، همسر این فرد می تواند درخواست ممنوع الخروج شدن آن شخص را تقاضا کند تا شوهر وی نتواند برای فرار از پرداخت بدهی از کشور خارج شود .

شخص تا چه زمانی ممنوع الخروج می باشد ؟

باتوجه به سخنان وکیل های پایه یک و بر طبق ماده 133 قانون دادرسی کیفری، مدت اعتبار ممنوع الخروجی هر فرد توسط دادگاه مشخص می شود و دادگاه نیز با توجه میزان اهمیت و دلایل جرم هر فرد، میزان زمان ممنوع الخروجی مجرم را مشخص می کند .

اما مدت اعتبار قرار ممنوع الخروجی هر فرد 6 ماه است که این مدت زمان می تواند توسط قاضی تا قرار معلوم تمدید گردد .

همچنین لازم به ذکر است که این قرار پس از ابلاغ توسط قاضی پرونده ظرف 20 روز در دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است .

در صورت فسخ قرار توسط مرجع صادر کننده یا نقض آن توسط مرجع تجدید نظر یا صدور قرار منع پیگرد یا موقوفی تعقیب یا برائت متهم ، دادگاه بدوی مکلف است موضوع را بلافاصله به مراجع ذیربط اطلاع رسانی نماید تا نسبت به رفع ممنوع الخروجی فرد اقدام گردد .

طبق نظر وکلای پایه یک دادگستری چه نهادها و سازمان هایی می توانند فردی را ممنوع الخروج کنند ؟

بر طبق نظر وکیل پایه یک دادگستری و بر خلاف فکر برخی افراد فقط نهاد های قضایی نیستند که می توانند از خروج فرد از کشور جلوگیری کنند .

در این موارد باتوجه به قوانین جمهوری اسلامی ایران ملاک های مختلفی برای ممنوع الخروج کردن افراد توسط سازمان ها و نهاد های اجرایی وجود دارد . به‌عنوان مثال براساس ماده 17 قانون گذرنامه مصوب اسفند 51 دولت می ‌تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرایی یا دادگستری و ثبت اسناد و متخلفان از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین‌نامه قانون گذرنامه تعیین می شود، جلوگیری کند .

همچنین طبق ماده 17 قانون ذکر شده این امکان برای مقام قضایی وجود دارد که از طریق مراجع ذی صلاح همچون وزارتخانه و سازمان های مرتبط، مکاتباتی با اداره گذرنامه نیروی انتظامی داشته باشند و از خروج فرد از تمامی مرز های کشور ممانعت به عمل آورند .

نحوه استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی برای افراد

نحوه استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

نحوه استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باتوجه به سختی ها و مشکلات و همچنین ناهماهنگی هایی که در برخی سازمان ها وجود دارد، با تلاش شبانه روزی توانسته است تا سایت اینترنتی را راه اندازی کند که افراد با مراجعه به سایت و ثبت کدملی خود بتوانند از ممنوع الخروجی و یا عدم ممنوع الخروجی خود مطلع شوند تا دیگر مشکلات و دردسر هایی که در گذشته به دلیل نبود امکانات از این نوع، موجب ناراحتی افراد میشد، ممانعت به عمل آورد.

افراد می توانند با مراجعه به سایت www.exitban.ssaa.ir از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند و با خیالی آسوده برای سفر خارج از کشور خود برنامه ریزی نمایند .

برچسب ها: وکیل پایه یک ,وکیل دادگستری ,وکیل دادگستری تهران ,وکیل پایه یک تهران ,وکیل پایه یک خانم ,وکیل دادگستری خانم ,وکیل پایه یک حقوقی ,وکیل پایه یک حقوق ,وکیل مشاور حقوقی ,حق الوکاله وکیل ,
زمان ارسال:دوشنبه 06 آبان 1398 نویسنده:وکیل بازديد:210
مطالب مرتبط
ارسال نظر براي اين مطلب

کد امنیتی رفرش

طراحی و کدنویسی قالب از : ابزار وبنیرو گرفته از : رزبلاگ

درباره سايت

گروه وكلای آسايش گستران با در اختيار داشتن كادری گسترده از وكلای پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهی در سراسر ايران و كشورهای زيادی مي توانند تامين كننده آسايش حقوقی شما هموطنان ارجمند باشند .
دسته بندی
دعاوی حقوقی
دعاوی کیفری
دعاوی خانواده
جست و جو

نویسندگان وبلاگ
آرشیو