صفحه اصلي انجمن سايتثبت نامآرشيو نقشه سايتطراح قالب تماس با ما
تبلیغات
عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آمار سايت

رمز عبور را فراموش کردم ؟
آمار مطالب
کل مطالب : 282
کل نظرات : 0
اعضاي سايت : 0

وضيعت آنلاين
افراد آنلاين : 1 نفر

آمار بازديد
بازديد امروز : 27 نفر
بارديد ديروز : 13 نفر
ای پی های امروز: 23 نفر
ای پی های ديروز : 11 نفر
بازديد هفته : 180 نفر
بازديد ماه : 40 نفر
بازديد سال : 11,157 نفر
بازديد کلي : 43,339 نفر
پيوندهاي روزانه
امکانات
تبلیغات
موضوع : دعاوی کیفری ,

مسئولیت کیفری افراد نابالغ

ابتدا متذکر می شویم که سن بلوغ با استناد به تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی و ماده 147 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 برای دختران 9 سال قمری تمام و برای پسران 15 سال قمری تمام می باشد .

با توجه به مواد 146 و 147 قانون مجازات اسلامی ، افرادی که به سن بلوغ نرسیده باشند یا همان افراد نابالغ ، مسئولیت کیفری ندارند و در شرایطی که مرتکب جرم شوند ، برای آن ها اقدامات تربیتی و تامینی در نظر گرفته می شود .

طبق ماده 304 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 رسیدگی به تمامی جرائم اطفال و نوجوانان کمتر از 18 سال شمسی برعهده ی دادگاه اطفال و نوجوانان می باشد . البته استثنائی نیز وجود دارد ؛ طبق ماده ی 315 ” اگر اطفال و نوجوانان ، مرتکب یکی از جرائم مشمول صلاحیت دادگاه کیفری یک و یا دادگاه انقلاب شوند ، به جرائم آنان در دادگاه کیفری یک ویژه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان رسیدگی می شود و متهم از کلیه امکاناتی در دادگاه اطفال و نوجوانان اعمال می شود ، بهره مند خواهد شد . ”

 

همکاری اطفال با بزرگسالان در ارتکاب جرم

وکیل کیفری تهران با رجوع به ماده 312 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 می گوید هر زمانی که یک یا چند طفل و یا یک یا چند نوجوان با مشارکت یا معاونت شخص یا اشخاص بزرگسال جرمی را انجام دهند و یا با بزرگسالان در ارتکاب جرم معاونت و همراهی نمایند ، فقط به جرایمی که اطفال و نوجوانان انجام داده اند در دادگاه اطفال و نوجوانان رسیدگی می شود و دادگاه بزرگسالان جدا خواهد بود .

در مجموعه ی وکلای آسایش گستران شما می توانید در رابطه با پرونده های اطفال با وکلای مجرب ما مشورت کرده و در صورت نیاز از وکیل برای پرونده ی خود استفاده نمایید . لازم به ذکر است با توجه به اینکه می گویند نیاز وکیل در پرونده های قضایی الزامی نیست ، اما باید بدانیم که وجود وکیل در پرونده می تواند باعث تسریع روند قضایی به نفع شما گردد .

رسیدگی به پرونده پس از 18 سالگی

مطابق گفته وکیل پایه یک کیفری و با استناد به تبصره دو ماده 304 و ماده 315 اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری ، اگر سن متهم در حین رسیدگی به پرونده از 18 سال شمسی عبور نماید ، ادامه رسیدگی به پرونده او همچنان در دادگاه اطفال و نوجوانان انجام خواهد شد .

اما اگر سن متهم پیش از شروع رسیدگی به پرونده از 18 سال تمام عبور کند ، بر حسب اتهام انتسابی ، رسیدگی به پرونده در دادگاه کیفری صالح انجام خواهد شد . و در صورتی که رسیدگی به اتهام وارد شده در صلاحیت دادگاه کیفری یک یا دادگاه انقلاب باشد ، پرونده در دادگاه کیفری یک ویژه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان بررسی خواهد شد و متهم از تمامی امتیاز هایی که در دادگاه اطفال و نوجوانان وجود دارد ، برخوردار خواهد گردید .

وکیل پایه یک گیشا در دادگاه اطفال و نوجوانان

 

زمان رسیدگی به پرونده نوجوانان به چه کسی ابلاغ می شود ؟

وکیل پایه یک دادگستری می گوید با توجه به ماده 412 قانون آیین دادرسی کیفری ، دادگاه اطفال و نوجوانان زمان رسیدگی به پرونده ی نوجوانان و پرونده ی اطفال را مشخص کرده و به والدین ، اولیا ، ولی قهری یا سرپرست قانونی نوجوان یا طفل و همچنین به شاکی و وکیل نوجوان یا طفل و دادستان ابلاغ می نماید .

این نکته را می بایست بدانید که طبق تبصره 2 از ماده  410 قانون آیین دادرسی کیفری ، در صورت بروز جرم تعزیری درجه 6 ، 7 ، 8 و همچنین در جرائم تعزیری که مجازات تعیین شده برای آن ها در قانون غیر از حبس است ، هر زمانی که خود متهم یا والدینو یا سرپرست قانونی او یا وکیل آن ها درخواست رسیدگی به پرونده را ارائه دهند و موجبات رسیدگی آماده باشد ، دادگاه این امکان را دارد که بدون تعیین وقت قبلی رسیدگی به پرونده و صدور حکم را انجام دهد .

 

افراد حاضر در دادگاه اطفال و نوجوانان

با رجوع به ماده 413 قانون آیین دادرسی کیفری ، در دادگاه اطفال و نوجوانان ، خود متهم ، والدین یا سرپرست قانونی او ، وکیل او [ در صورت وجود وکیل ] ، شاکی ، افرادی که در تحقیقات بدوی نظرات آنان جمع آوری شده است ، شهود ، افراد مطلع و مددکار اجتماعی سازمان بهزیستی حضور دارند . همچنین با اجازه ی دادگاه وجود افراد دیگر مانعی ندارد .

البته ذکر این نکته الزامی است که بر اساس ماده 414 قانون آیین دادرسی کیفری ، هرگاه مرجع قضایی لازم بداند که صلاحیت طفل در این است که در دادگاه حضور نداشته باشد ، امکان دارد که تمام یا بخشی از دادرسی را در عدم حضور او در دادگاه انجام دهد . البته در این شرایط نیز رای دادگاه ، رای حضوری محسوب می شود و حکم غیابی در نظر گرفته نخواهد شد .

 

در صورت وجود هرگونه پرسشی می توانید از راه های زیر با وکلای مجرب مجموعه ی آسایش گستران در ارتباط باشید :

می توانید سوالات خود را در زیر این پست از ما بپرسید .

امکان مشاوره ی تلفنی برای شما عزیزان فراهم شده است .

همچنین در صورت نیاز می توانید به صورت رایگان به شکل حضوری مشاوره دریافت کنید.

برچسب ها: وکیل پایه یک گیشا ,وکیل پایه یک کیفری ,وکیل کیفری تهران ,وکیل پایه یک دادگستری ,وکیل دادگستری تهران ,
زمان ارسال:جمعه 25 بهمن 1398 نویسنده:وکیل بازديد:34
مطالب مرتبط
ارسال نظر براي اين مطلب

کد امنیتی رفرش

طراحی و کدنویسی قالب از : ابزار وبنیرو گرفته از : رزبلاگ

درباره سايت

گروه وكلای آسايش گستران با در اختيار داشتن كادری گسترده از وكلای پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهی در سراسر ايران و كشورهای زيادی مي توانند تامين كننده آسايش حقوقی شما هموطنان ارجمند باشند .
دسته بندی
دعاوی حقوقی
دعاوی کیفری
دعاوی خانواده
جست و جو

نویسندگان وبلاگ
آرشیو